Referendumuitslag komt door Zaandam

Zo’n 32% van de Nederlandse kiesgerechtigden maakte gisteren een vakje rood. Was het 2% minder geweest, dan had het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne geen geldigheid gehad. 2%. Dat betekent in dit geval 78.000 mensen.
Zaandam telt -de hier gehuisveste vluchtelingen meegerekend- 78.000 inwoners. En omdat er iemand de verantwoordelijkheid moet krijgen voor de uitslag (en het kabinet wil die verantwoordelijkheid duidelijk niet hebben), stel ik voor om Zaandam aansprakelijk te stellen.

De neestemmers (gefeliciteerd) mogen de 78.000 inwoners van Zaandam bedanken met een cadeau naar keuze. De verliezende jastemmers mogen tweets versturen met de hashtag #Zaandamned.

U kunt nu beginnen aan deze afterparty van de dolgedraaide democratie.

32

2 gedachten over “Referendumuitslag komt door Zaandam”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *