Ha leuk, winkelen!

Aan winkelen beleef ik ongeveer evenveel plezier als aan het leegeten van een bord met levende wormen. Een bezoek aan de meubelboulevard in Beverwijk is daarvan de overtreffende trap. Moeten kijken naar en kiezen uit duizenden stoelen, tafels en kasten; er zijn mensen om minder in een dwangbuis afgevoerd. Eigenlijk dient Amnesty International stelling te nemen tegen het slenteren over de lelijkste straat in de lelijkste plaats van Noord-Holland.

Tot zover de nuance.

Eens in de zoveel tijd hebben de landelijke dagbladen allemaal tegelijk woonspecials. Een of ander kartelgenootschap besluit blijkbaar dat de zoveelste zaterdag van die en die maand in het teken van het interieur moet staan. Voordeel daarvan is dat je dat weekend veel tijd overhoudt; de meubelreclamebijlagen zijn het lezen amper waard.

Tijdens het doorbladeren van de laatste edities viel me echter iets op. Er stond niets in over Beverwijk. Maar des te meer over de Zaanstreek. Van de Oostzaanse vormgever Piet Boon tot de op het Hembrugterrein gevestigde 3D-meubelprinter Dirk van der Kooij en van Goeds (in de oude Bruynzeelfabriek) tot Loods 5. Zaanse meubelverkopers zijn hot.

Misschien moet de VVV binnenkort toch maar eens een Zaanse designroute uitzetten.

Leed

 

1 gedachte over “Ha leuk, winkelen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *