Profileert u even mee?

Profileringsexamen voor beginners:

Vraag 1: De bekende columniste Ebru Umar loopt in Turkije tegen juridische problemen aan. Premier Rutte en minister Koenders haasten zich om haar persoonlijk bij te staan, met bemoedigende telefoontjes en maximale druk op de Turkse autoriteiten.
Hoe groot is de kans dat een onbekend slachtoffer van Erdogan ook zoveel kabinetsexposure en -steun krijgt?

Vraag 2: De bekende tv-persoonlijkheid Sylvana Simons krijgt als gevolg van haar aansluiting bij DENK een lading racistische en seksistische bagger over zich heen. Premier Rutte en minister Asscher reppen zich naar de microfoon om hun afschuw te uiten en Justitie opdracht te geven strafrechtelijk onderzoek te doen.
Hoe groot is de kans dat een onbekend slachtoffer van discriminatie zoveel kabinetsempathie en -hulp krijgt?

Vraag 3: De bekende rapper Typhoon wordt de dupe van etnisch profileren door een agent. De politie biedt vervolgens publiekelijk excuses aan, minister Van der Steur verontschuldigt zich niet alleen, maar nodigt Typhoon ook nog uit om de politie anti-racismetrainingen te gaan geven, en minister Asscher dringt aan op een maatschappelijk debat.
Hoe groot is de kans dat al die duizenden eerdere slachtoffers van etnisch profileren zoveel politie- en kabinetsexcuses, alsmede een goedbetaalde schnabbel krijgen?

Uw antwoorden kunt u sturen naar het Binnenhof (postbus 20018,
2500 EA Den Haag). En weet; hoe groter uw tv-profiel, hoe groter de kans op een persoonlijk en invoelend antwoord van de minister-president. Veel succes.

Typhoon

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *