Denk positief

De Russische sportwereld staat volop in de belangstelling. Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder ontmaskering van alweer een Russische dopingzondaar. Volgende week beslist de Internationale Atletiekfederatie of er Russische atleten naar de Olympische Spelen mogen. Het wordt billenknijpen voor Poetin en zijn kameraden.

Tot zover de westerse kranten. In de Russische media is namelijk vrijwel niets te lezen over de vele vlekken op het eigen blazoen. Daar overheerst de jubel over de vaderlandse sportprestaties. Wat dat betreft is er niets veranderd sinds Stalin en Brezjnev. Daags nadat het nationale team verpletterend was verslagen door aartsvijand Amerika kon de kop in de Pravda destijds zomaar luiden: ‘Sovjet-Unie tweede, Verenigde Staten een-na-laatste.’

De Zaanse sportclubs, politici en media kunnen nog wat leren van die positieve insteek. Zijn er zwarte betalingen in Oostzaan? Noteer: ‘OFC volop in het nieuws’. Is een verhuizing van de hockeyclub te duur? Maak een persbericht met de aanhef: ‘De Kraaien al 56 jaar honkvast’. Volop rode en gele kaarten tijdens de onderlinge strijd? ‘Scheidsrechter geeft kleur aan wedstrijd.’ Een vechtpartij op het Assendelftse voetbalveld? ‘Jongeren vinden elkaar in gemoedelijk treffen.’

Moet u eens zien wat een geweldige sportzomer we tegemoet gaan.

SU

2 gedachten over “Denk positief”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *