Blauw-met-witte stippen

Een maandje piekeren heeft me helaas niet verder gebracht inzake de blauw-met-witte stippen. Ze markeren sinds kort de fietsroute tussen de NS-stations Zaandam en Sloterdijk. Maar waarom? Ik ben gek op fietsbevorderende maatregelen. Asfalt in plaats van bonkige klinkers. Gescheiden wegen voor tweewielers. Fietspompen op strategische plekken. Maar wat is de toegevoegde waarde van een uitgestippeld traject van een treinstation naar een treinstation?

De Fietscoalitie, die er voor verantwoordelijk is, hoopt ‘dat Zaankanters vaker naar Amsterdam gaan fietsen, vooral als ze er werken’. Los van het gehobbel dat de elke tien meter aangebrachte rondjes met zich meebrengen als je er overheen rijdt; eerlijk gezegd lijkt het me niet zo slim om dan spoorwegstations tweewielergewijs met elkaar te verbinden. Per trein ben je zeker vier keer sneller op je bestemming dan met de Gazelle. De kans dat iemand woont in station Zaandam en werkt in station Sloterdijk lijkt me ook niet erg groot. En de mogelijkheid dat hij/zij die een lange reeks stippen nodig heeft om de eigen werkplek te kunnen vinden een baan heeft is volgens mij nihil.

Er moet dus een ander plan achter die geheimzinnige route zitten. Maar welk? Ik blijf piekeren. 

Baluw   

1 gedachte over “Blauw-met-witte stippen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *