Fryslân boppe. Of toch maar niet.

Enkele jaren terug emigreerde een vriend van Zaandam naar Friesland. Hij wierp zich in het voor hem nieuwe dorpsleven, leerde Fries en ging lokaal vrijwilligerswerk doen. Op Facebook getuigt hij regelmatig van zijn enthousiasme voor het nieuwe land. Toen onlangs, zoals gebruikelijk, in Franeker de PC plaatsvond – zeg maar het wereldkampioenschap kaatsen –, noteerde hij: “De ‘kening’ 2015 ligt er uit. 6-3 verloren.” De oude koning leed dus een nederlaag, maar ik geloof niet dat dit verpletterende nieuws veel sportkaterns haalde. “Ik moet dit even verwerken….”, reageerde een Zaanse ironisch op de uitschakeling.

De Friese expat liet zich niet kisten. Hij begon via Facebook zelfs een wervingsactie: “Aan alle Hollanders: het goede leven is zo dichtbij jullie. Even over de dijk en geen stress over wat dan ook. Goed en goedkoop wonen en leven! Dus wat let je?” En alweer viel hem zo’n spottende Zaanse reactie ten deel: “Aan alle Friezen: het spannende leven is dichtbij jullie. Over de dijk. Hoeren en snoeren, drank, drugs en rock en roll. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat.”

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat Zaankanters binnenkort niet meer de Afsluitdijk over mogen.

fryslan

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *