Het is de schuld van de media (maar nu echt)

Dat Zaanstad in sommige tv-programma’s werd verbouwd tot ‘gemeente Zaandam’, soit. En dat Het Parool op de voorpagina sprak over ‘de oppositie’ die burgemeester Faber een motie van wantrouwen wilde aansmeren, terwijl het in werkelijkheid ging om slechts twee tegenpartijen, daar valt ook overheen te komen.

Aart Molenaar (Democratisch Zaanstad) deelde via Facebook een stokoud filmpje uit Houten van een in brand gestoken politieauto en schoof dat misdrijf naar september 2016 en ‘jongens in Poelenburg’. Dit raadslid betitelde tevens een gehoofddoekte vrouw als ‘rat’ en wenste haar een ‘enkeltje land van herkomst’. Om het af te maken zette hij een filmpje van een straatroof in Haarlem online waarbij een coffeeshophouder betrokken was. De kromme tekst eronder: “Vrouw van de dominee van de kerk in Zaandam wordt beroofd waarbij haar kind bij staat.” Slechts een enkel medium sloeg er op aan. (Over het feit dat zowel de gemeente als Democratisch Zaanstad blijkbaar niet ingreep na deze overtreding van meerdere gedragscodes zwijg ik maar.) 

Er was een Turkse journalist die de Poelenburgse ‘Erdogan-strijders’ feitenvrij op een voetstuk plaatste. Praatprogramma Pauw en het Noordhollands Dagblad boden kritiekloos ruimte aan Facebook- en Twitter-racisten. De Telegraaf repte over ‘straatterroristen’ (hetgeen de Vomar-filmer en zijn vrienden zo ongeveer promoveerde tot het niveau van de IS-woestijnterroristen). Diezelfde ochtendkrant ging ook op een andere manier in de fout. Het met chocoladeletters gebrachte bericht dat de ‘treitervlogger’ een ‘pak slaag’ kreeg (ongeschreven ondertoon: “Net goed!”) bleek totale flauwekul.    

Tezamen bracht een aantal media in één week meer schade aan in Poelenburg dan straatschoffie Ismail Ilgun en zijn posse in maanden.

aart-molenaar-over-in-brand-gestoken-politieauto-12-9-2016
Dit vond in 2015 plaats in Houten, niet in september 2016 in Zaandam. 

aart-molenaar-over-beroving-16-9-2016
Dit vond in 2015 plaats in Haarlem, niet in september 2016 in Zaandam. En het betrof geen domineesvrouw, maar een coffeeshophouder.

aart-molenaar-vangt-rat

En dit is het niveau waarop hetzelfde raadslid communiceert met de buitenwacht.

4 gedachten over “Het is de schuld van de media (maar nu echt)”

 1. Erik, Vraagje : heeft Aard Molenaar nog recht op zijn gemeenteraads vergoeding aan gezien hij al maanden lang niet in de raadszaal is geweest.

   1. margrietvanengelen

    Het gedrag van Ismail Ilgun is niet goed te prten, maar de voorbeelden die je aanhaalde van wat de media en Aart Molenaar er van gemaakt hebben valt ( en hierin geef ik je groot gelijk) onder stemmingmakerij. Laat men zich bij de feiten houden, dan kom je ook dichterbij de oplossing.
    Misschien kunnen Ismail en zijn vrienden sociale gedragsregels worden bijgebracht. Met wat meer discipline en begeleiding hebben ze misschien kans bij het volgen van 2e kansonderwijs. Ze zullen toch ook wel hun dromen hebben over hun toekomst , denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *