Laveren door een Mijnenveld

“Mijn Parteon komt eraan!”, juicht de woningbouwvereniging. “Wat levert mij dit op? Gemak!” (De over de hele pagina van het bewonersblad gesmeerde uitroeptekens zijn van Parteon, dat orgastisch blij reageert op het eigen plan.) Vijf jaar na dato is de beloofde woningrenovatie nog altijd niet uitgevoerd, maar we krijgen van de corporatie wel een eigen account. Opdat we de huurzaken voortaan online kunnen regelen. “Gewoon vanuit huis”, Jip-en-Jannekt Parteon. Joechei!

‘Mijn Parteon’ komt bovenop dat toch al overvolle digitale Mijnenveld. Elke maand meldt zich wel een organisatie die accounts uitdeelt, al dan niet verplicht af te nemen. En die vereisen uiteraard allemaal hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord. “Uit veiligheidsoverwegingen – u bent zelf verantwoordelijk, schuldig en strafbaar als u wordt gehackt – moet dat minimaal drie hoofdletters, vijf cijfers, anderhalf leesteken en een Pokémon bevatten.”

In de kluis ligt inmiddels een boekwerk vol inlogcodes voor ‘Mijn Belastingdienst’, ‘Mijn Woningnet’, ‘Mijn Tandarts’ en tientallen andere Mijnen. Daar kan ‘Mijn Parteon’ ook nog wel bij. Maar wat zou het heerlijk als Mijn contact met Parteon beperkt blijft tot de maandelijkse huurbetaling en een enkel telefoontje Mijnerzijds wanneer er schade ontstaat aan het huis. Bij voorbaat Mijn dank.

parteon

3 gedachten over “Laveren door een Mijnenveld”

  1. Het eigen unieke wachtwoord zit vaak wel goed.

    Maar vaak zijn de te gebruiken websites het slachtoffer van hackcollectieven.
    De privegegevens liggen dan alsnog op straat …..

    Bezorgde groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *