Een foto zegt meer dan duizend prenten

Vriend Alex ging foto’s maken in het Westelijk Havengebied. Gewoon, omdat hij graag fotografeert, dat gebied fotogeniek is en bovendien dichtbij Zaandam ligt. Het was een foute keus. Hij had zich naar elders moeten begeven.

Hoewel hij op de openbare weg stond en er geen fotoverbod gold, kreeg Alex namelijk bezoek van wat particuliere beveiligers. Ze zetten zijn auto klem met de hunne en begonnen aan een verhoor. Ze wilden bovendien een blik werpen op de gemaakte foto’s. En of hij die maar even wilde verwijderen. Alex weigerde het laatste, maar toonde wel het voorlopig resultaat. Dat was niet afdoende. Er stonden veel hekken op de foto’s, vonden ze (tip: met Google Streetview vindt u ze allemaal). De tot verdachte gepromoveerde Alex mocht niet vertrekken voordat de buiten hun werkboekje gaande beveiligers iemand van hogerhand hadden geraadpleegd.

Even later arriveerde de politie en begon het spel opnieuw. Alex had geluk: een van de agenten fotografeerde zelf ook en herkende de passie. Maar ja, nine eleven, terrorisme, haveninstallaties, u weet wel. Enfin, long story short: bij Gods gratie mocht Alex zijn foto’s houden en alsnog vertrekken.  

Waakzaamheid is goed, maar je kunt het ook overdrijven.
wh

1 gedachte over “Een foto zegt meer dan duizend prenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *