Doeg Geke, hoi Peter

Geke Faber is bezig met haar afscheidstournee. Ter afsluiting een bezoekje hier en een uitzwaaimomentje daar en dan mag ze vertrekken. Het is haar gegund, na een vooral dit jaar slopende incidentenreeks en onheuse beschuldigingen die afbreuk doen aan haar degelijke conduitestaat.

Zo af toe wordt Jeroen Olthof genoemd als mogelijke opvolger. Niets ten nadele van Olthof -aardige man, snelle denker, kenner van de streek-, maar ik ga toch voor Peter Tange. Er zijn, schat ik, niet veel burgemeesters populairder dan deze Zaankanter sinds mensenheugenis (dat zijn meteen twee pluspunten). Tange is altijd en overal bereik- en benaderbaar. Hij wenst ‘zijn’ plaatsgenoten Facebookgewijs een mooie verjaardag toe en komt niet alleen eeuwelingen, maar zelfs sommige negentigjarige Wormerlanders feliciteren. Tange is een mensenmens, en die kunnen we gebruiken in Zaanstad.

Overigens heb ik er alle begrip voor dat de inwoners van Wormerland Peter Tange voor zichzelf willen bewaren. Geen probleem. De plaatselijke ambtenaren kunnen de veelheid aan toegeschoven taken amper bijbenen. Wanneer Wormerland onderdeel wordt van Zaanstad slaan we twee vliegen in één klap: de ambtenaren daar kunnen het wat kalmer aan gaan doen en zowel zij als de Wormerlanders behouden hun oude burgervader.

gekePeter links, Geke rechts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *