Wanneer begint de PVV in Zaanstad?

Geert Wilders kondigde op 3 december jl. aan in zoveel plaatsen te willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het lijkt een kwestie van maanden voordat de PVV bekendmaakt ook in Zaanstad mee te doen aan de stembusstrijd. Dat zou overigens niet de eerste poging zijn. In 2010 benaderde de PVV een Zaankanter met de vraag of hij als lokale lijsttrekker wilde fungeren. Maar toen de man doorkreeg dat hij de alibi-Ali van de partij moest worden, haakte hij af. 

Enfin, nieuwe verkiezingen, nieuwe kansen. Vorige maand bezocht een PVV-Statenlid het gemeentehuis van Zaanstad. Hij maakte daar een praatje met Juliëtte Rot (die niet bepaald enthousiast reageerde) en naar verluidt is er ook contact gezocht met de Zaanse PVV-light, de Partij voor Ouderen en Veiligheid. De club van Wilders lijkt zich dus al warm te lopen.

Wanneer de PVV in Zaanstad meedoet, is de kans niet denkbeeldig dat ze hier de grootste fractie krijgt. Ten eerste omdat nogal wat partijprominenten hier hun roots hebben liggen. De PVV telt een flink contingent (ex-)Kamerleden dat is geboren (Martin Bosma, Harm Jan Beertema, Marcial Hernandez) en/of getogen (Fleur Agema) in de Zaanstreek. Waarschijnlijk is er geen Nederlandse gemeente te vinden waarmee de banden zo hecht zijn of waren. Daar komt bij dat de PVV bij de laatste verkiezingen in Zaanstad steeds bovengemiddeld scoorde (zie pagina 15). De Zaanstreek vormt dus een dankbaar werkterrein voor deze extreemrechtse stroming in de Nederlandse politiek.   

De domeinnaam pvvzaanstad.nl is overigens al -fijne woordkeuze in dit verband- ‘bezet’. Geen nood, liefhebbers kunnen nog wel pvv-Zaanstad.nl kopen.

pvv

3 gedachten over “Wanneer begint de PVV in Zaanstad?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *