Het leed dat Boze Witte Man hee(f)t

Boze witte man aan de eettafel. Had zijn koophuis verkocht, maar kreeg niet stante pede een huurwoning toegewezen. “Terwijl die asielzoekers in het Veldpark meteen een huis krijgen. En nog een zooitje geld toe ook.” Hij pikte het niet langer. “Ik ga bij mijn vriendin in Hilvarenbeek wonen. Ik ben geboren en getogen in de Zaanstreek, maar mij zie je hier niet meer terug.”

Neem bijvoorbeeld dat parkeerbeleid. “Je kunt je auto hier nergens gratis neerzetten. Overal staan meters. Ze zijn gek, daar op het gemeentehuis.” Hem kwam je hier niet meer tegen. Het zag er toch ook niet uit in Zaandam. Nou ja, behalve mijn woning dan. “Niemand wil toch in Zaanstad wonen.” Maar waarom verkassen er dan inmiddels zoveel mensen naar hier? “Daar geloof ik helemaal niks van. En anders zijn ze zo weer weg.” Het zou wel niet meevallen om in Hilvarenbeek meteen werk te vinden? “Oh, da’s geen probleem. Met mijn baan kom je overal aan de bak.”

Even later stapte hij in zijn auto, categorie middenklasse. Op weg naar zijn nieuwe huis, baas en geliefde. Nog een geluk dat het parkeren bij mij voor de deur gratis was.
bwm

0 gedachten over “Het leed dat Boze Witte Man hee(f)t”

  1. Margriet van Engelen

    Nou, jammer dat deze boze man zich niet heeft ingezet voor de vluchtelingen. Als hij het grote aantal Zaankanters gezien had die zich hiervoor ingezet hebben, dan zou hij wel anders praten. Wat mij betreft kunnen ze na deze acties niet meer stuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *