De GR20, wie kent hem niet…

Een nieuw jaar en nieuwe plannen. Voor een vakantie bijvoorbeeld. In 2017 valt de keus op Corsica, waar we de GR20 gaan lopen. De boot is geboekt en er moet alleen nog even worden getraind voor die zestien dagen durende voettocht dwars over het eiland. Een kwart eeuw geleden liep ik ’m ook en de herinneringen deden verlangen naar een herhaling.

Laat nou de afgelopen week toevallig een artikel over de ’25 most dangerous hiking trails in the world’ mijn twitteraccount passeren. En verdomd, de GR20 heeft een plaatsje gekregen op de lijst. “Wandelen over deze ruige route brengt je naar enkele van de meest ongelijke en verticale terreinen die je kunt vinden, met speciale kettingen die je op sommige punten de enige steun geven. Er van uitgaand dat ze niet breken.”

Dat was ik inderdaad even vergeten. Bladerend door mijn dagboek van 25 jaar terug zie ik nog meer ‘details’ die me waren ontschoten. De meeste deden pijn.

De GR20 dus. Ik kan niet wachten.

gr20

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *