Nog één dag…

Over twee weken rolt Eisendrath, een verzonken familie (1845-1945) van de drukpers. Maar ook voor en na die tijd zal er aandacht zijn voor dit Zaandamse gezin. Om te beginnen op 20 april. Dan verschijnt er eveneens een boek waarin een rol is weggelegd voor de Eisendraths.
Vorig jaar benaderde de stichting Joodse Huizen me namelijk met de vraag om voor deel 3 van het gelijknamige boek een hoofdstuk te leveren waarin een vooroorlogs huis met joodse bewoners een rol speelt. Ik koos er voor om de Eisendraths in de jaren dertig van de vorige eeuw te belichten. Het eerste exemplaar van Joodse Huizen 3 wordt op 20 april overhandigd aan Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop. Dat gebeurt in de synagoge van de Liberale Joodse Gemeente in Amsterdam.
Op 3 mei krijgt de familie op een andere manier aandacht. In hun voormalige woning aan de Zaandamse Botenmakersstraat 108 verzorg ik die dag drie maal een inleiding, dit keer in het kader van het project Open Joodse Huizen. Ik zal die dag het een en ander vertellen, wat voorlezen en foto’s tonen die het boek over de Eisendraths niet hebben gehaald.
De aanvang van dit door het 4/5-meicomité Zaanstad georganiseerde project is om 10.30, 11.30 en 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de entree is vrij (maar zodra het vol is gaat de deur op slot). Op nummer 82 in dezelfde straat is diezelfde dag en idem tijden overigens ook de voordeur ontsloten. Ter plekke wordt het aangrijpende verhaal verteld van het echtpaar dat daar in 1943 was ondergedoken.
U bent welkom.

PS. Morgen is de laatste dag dat de mogelijkheid bestaat om via Voordekunst.nl een gesigneerd exemplaar te bestellen van Eisendrath, een verzonken familie (1845-1945):
https://www.voordekunst.nl/…/5469-eisendrath-biografie-van-…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *