Het witwastrucje van de PVV

Acht jaar geleden probeerde Geert Wilders het trucje al eens tevergeefs uit te halen in Zaanstad en nu herhaalt hij het in Purmerend. Het was en is simpel. Zet één of meer personen met een niet-Nederlandse achtergrond op je kandidatenlijst en je neemt je ‘racisme’ roepende opponenten de wind uit de zeilen. In 2010 wilde de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad. Toen de beoogde allochtone lijsttrekker doorkreeg dat hij vooral werd misbruikt als uithangbord van buitenlandse komaf haakte hij gedesillusioneerd af.

In Purmerend zijn nu wel enkele dames met een kleurtje bereid gevonden om Wilders’ discriminerende boodschap te verkondigen. “Drie topkandidaten voor de nieuwe fractie van de PVV in Purmerend. Succes Shirley, Zayhira en Nicole!”, twitterde hij vandaag. Het geheel werd begeleid door deze foto:
Van Nicole (‘Nicole PVV’, noemt ze zichzelf; best een vreemde achternaam) bestaat overigens ook deze foto, waarin ze niet in een houdgreep wordt genomen door haar leider. Dit bloemenmeisje zou dus vanaf 2018 zomaar volksvertegenwoordiger kunnen zijn.


We wensen haar en haar collega’s sterkte.

PS. We hebben een achternaam: Zayhira Simmons-Pijpker, geboren op Curaçao en vanaf haar vijfde elders in het Koninkrijk der Nederlanden getogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *