Busje komt zo

De afgelopen maand was ik op Corsica afhankelijk van het openbaar vervoer. Wat opviel was dat de toch al weinig frequent rijdende bussen vaak niet of veel te laat verschenen, dan wel te vroeg vertrokken. Locals maakte begrijpelijkerwijs nauwelijks gebruik van deze verminkte mogelijkheid om van A naar B te komen. Er zat meestal hoogstens een handjevol toeristen in de bus, voor zover ze bij de halte niet voortijdig waren afgehaakt omdat hun transportmiddel verstek liet gaan. Deze werkwijze bleek een prima methode om reizigers af te schrikken.

Gisteren ging ik met de bus van Amsterdam CS naar Monnickendam. Ik was mijn OV-kaart vergeten en kocht dus een kaartje bij de chauffeur. Hoewel het een ritje van niks is -amper vijftien minuten rijden-, kostte het me €7,50 voor een enkele reis. Ik vond het een meer dan stevig bedrag. Dat bleek het ook te zijn; mijn medereizigers die wel een OV-kaart bij zich hadden, betaalden voor hetzelfde traject slechts €3,23 (en op de terugweg om onduidelijke redenen nog 11 cent minder).

Het zal toch niet zo zijn dat vervoersmaatschappij EBS op deze wijze argeloze toeristen die naar Monnickendam, Volendam of Marken reizen het vel over de oren probeert te halen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *