De teloorgang van Powned. Eindelijk

Het deed me deugd, het verhaal in de Volkskrant van vanochtend over de implosie van omroep Powned. De medewerkers daar lopen weg, de interne onvrede over de te rechtse koers groeit, het ledenaantal is bijna gehalveerd, de tv-kijkers zijn massaal afgehaakt en de schade door haatzaaiende en fakeberichten (onder meer over de zwembadgasten voor wie het maar lastig was dat er een Syrische asielzoeker in hun bijzin was verdronken en de nep-reportages over een nep-asielzoeker) is aanzienlijk.

Een maand of wat geleden had ik zelf even te maken met Powned. De voorzitter van de in Zaandam gevestigde Vrije Democratische Partij had homofobe en antisemitische teksten geuit en een verslaggeefster van Powned belde. Ze was met haar cameraman in de buurt en of ze wat commentaar kon komen halen. Weigeren was geen optie. Tien minuten later stapten ze al binnen. Terwijl Nadia Poeschmann suggestieve teksten op me afvuurde, maakte haar cameraman van de gelegenheid gebruik om ongevraagd het prikbord met interne mededelingen te filmen. Gelukkig had ik mijn collega’s al verzocht om hun computers op zwart te zetten en privacygevoelige informatie van hun bureaus te halen.

Enfin, uiteindelijk haalden alleen de discriminerende uitspraken van de VDP-voorzitter het scherm en bleef tot mijn opluchting mijn hoofd buiten beeld. Ik was blijkbaar iets te genuanceerd om voor uitzending in aanmerking te komen. En zo kon Powned een nieuw pareltje toevoegen aan het al maar stigmatiserender assortiment.

Dat dit met omroepgelden opgetuigde speeltje van grootverdiener Dominique Weesie maar snel ten onder mag gaan. 

0 gedachten over “De teloorgang van Powned. Eindelijk”

  1. Wat hebben de mensen er in hemelsnaam aan om elkaar zo af te katten. laten we gewoon lekker inzetten op een aardige benadering van iedereen. Het schiet anders toch helemaal niets op met het ideaal van een vredelievende maatschappij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *