De PVV-Zaanstad als leugenproducent

De Partij voor de Vrijheid zit nog geen half jaar in de gemeenteraad van Zaanstad, maar stelt nu al de norm bij het verspreiden van leugens. Dat begon in mei 2018 met een partijtweet over Houssein, een Zaankanter die zijn jongste zoon verloor aan terreurorganisatie IS. Houssein was volgens de PVV ‘een ronselaar voor Syriëgangers’. Vooralsnog bestaan er alleen bewijzen van het tegendeel -Houssein ageert keer op keer openlijk tegen radicalisme en fundamentalisme-, maar voor de PVV was dat geen reden om de beschuldiging terug te nemen. Het kwam ze dan ook te staan op een aangifte wegens smaad en laster.

Op 15 juli was het weer raak. Fractielid Koert Calkhoven -ex-fractievoorzitter en (hopelijk) ex-stalker– was amper terug van een vele weken durende vakantie (de verkiezingscampagne had hem blijkbaar zo uitgeput dat hij vrijwel meteen na zijn installatie als raadslid de reiskoffers inpakte), toen hij eveneens besloot om de islam te besmeuren. Hij gebruikte daarvoor een artikel van de extreemrechtse hoax-site De Dagelijkse Standaard. (Dat is overigens een website waarvoor het derde Zaanse PVV-raadslid, Homme Heida, voorheen stukjes schreef.) DDS citeerde uit een kort daarvoor gehouden toespraak van een Noorse bevelhebber. “Europa moet islam vernietigen als het wil overleven”, zou de militaire opperbaas onder meer hebben gezegd. Calkhoven retweette dat bericht gretig. Zowel hijzelf als DDS werd er daarna op gewezen dat zowel de genoemde datum als de speechvertaling van geen kant klopte. DDS rectificeerde vervolgens, Calkhoven niet.      

Twee dagen later vond Calkhoven het tijd voor een nieuw staaltje moslimgerelateerde onzin. Hij verspreidde via Twitter een ingezonden brief van ene Leo Tas uit België. Die stoorde zich er aan dat in België hoofddoeken op een paspoortfoto worden toegestaan, terwijl dat ‘in Marokko verboden is’. Een bescheiden zoektocht via Google had Calkhoven kunnen leren dat een foto met hoofddoek in Marokko eveneens is toegestaan. Ook ditmaal verwijderde het PVV-raadslid de gewraakte tekst niet, hoewel meerdere mensen hem wezen op de omissie.

 

Nu was het de beurt aan fractiegenoot Peter van Haasen. Die retweette op 27 juli twee foto’s, met de eigen toevoeging ‘Het valt best mee met de islamisering van Nederland. #sarcasme’. Eentje toonde een topless stel (“Nederland toen”), eentje een in nikaab gehuld duo op -schijnbaar- hetzelfde strand (“Nederland nu”). In werkelijkheid werd de eerste foto in 1986 gemaakt in Lloret de Mar en de tweede in 2012 in Libanon. Maar die nuances pasten uiteraard niet in de PVV-ideologie.

  

In relatief korte tijd zijn diverse Zaanse PVV’ers er in geslaagd om een deel van de bevolking te besmeuren met leugens. Haatzaaiberichten worden niet teruggenomen, ondanks verzoeken daartoe. Excuses blijven achterwege.
Ik ben benieuwd wanneer de raadsleden die zich wèl fatsoenlijk gedragen of het college van B&W -liefst publiekelijk- laten weten dat er grenzen zijn overschreden. 

 

 

0 gedachten over “De PVV-Zaanstad als leugenproducent”

  1. Het ergste voor mij is dat er Zaankanters zijn die op pvv en denk en dz en pov stemmen landelijk en of plaatselijk terwijl ik ons Zaankanters zo waardeer om onze nuchterheid en oprechtheid. Er is gerust wel wat aan de hand met de westerse en oosterse geloven. Maar die problematiek is toch echt te gering om een partij voor in het leven te roepen. Vergelijk het eens met opwarming woningnood armoede dan valt het toch gelijk in het niet. Trouwens, de kerken en moskeeen waren al bijna leeg mensen op wat dwaalgasten na als jehovagetuigen en harekrishna na. De islamitische staat zal uiteindelijk veel meer mensen geloof laten relativeren dan pvv leugens. Ook opgedwongen geloof of geradicaliseerd geloof zal vanzelf relativeren. Door Wet Wetenschap en Welvaart lost zich dat geleidelijk ook verder op. Daar waar gelovigen of geloof bestrijders de Nederlandse Wet overtreden pakken we dat goed genoeg aan en ik hoop dat meneer Housseini onze geweldige Nederlandse Wet aan zijn zijde zal vinden om hem recht te doen. Daar ben ik voor en ik hoop dat met heel mijn hart. Helaas mag het wettelijk wel om alle soorten partijen op te richten die een pro geloof of pro gelovige doel hebben zoals sgp en cda en “denk” of een contra oosters geloof zoals pvv of plaatselijk zoals dz. Inmiddels door alle wildgroei aan partijen voor of tegen geloof of zelfs erger voor autochtoon of tegen autochtoon of allochtoon of pro jongeren of pro ouderen of pro dieren of tegen Cultuurkluster noem maar op als is en daar weer de bestrijders van die het niet er mee eens zijn. Ik vind dat een partij pas mag meetellen als ze de Nederlandse Wet op 1 zetten en het geweldig vinden om zich daar aan te houden en daaraan recht te doen. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de wetten die we met zoveel zorg en inzicht zo hebben gemaakt. Het is aan de Politiek daaraan bij te dragen of modivficaties te doen. Voor mij mag de wet op de politieke partijen op dat punt strikter worden Toch zal Geert het niet fijn vinden dat hij de plaatselijke broeders niet onder controle heeft die liegen en zo de pvv op langere termijn kapot maken en beschadigen. Ik geniet juist van deze dwaalgasten. Maar ik geniet ook van de gedachte dat pvv plaatselijk niet zal groeien door deze leugens. Er zijn genoeg oprechte Zaankanters… wel dank voor het rustige uitlichten van de feiten. Ik hoop van Meneer Houseini te horen waarbij als hij in gelijk gesteld wordt door de rechter ik benieuwd ben naar de gevolgen. Kan een raadslid die veroordeeld is voor smaad nog wel raadslid zijn in onze Gemeente of zelfs mogelijk Wet-houder. Echt niet want een dergelijke veroordeling bewijst dat je ongeschikt bent. Zo kan de kieswet fout weer gerepareerd worden. Maar vooral dat niet vergeten Erik om het in de raad netjes te houden. Je kunt toch geen bedriegers en dieven in de Raad van onze Stad hebben. Dank voor je goede werk.

  2. Bange mensen stemmen op demagogen daar is helaas niets aan te doen.
    Blijf daarom doorgaan die Wilders aanhangers de ogen te openen. Alleen fatsoenlijke politici kunnen zorgen voor een samenleving waarin voor een ieder, ongeacht ras, geloof of anders zijn een plaats in deze mooie stad is.

    1. Hai Wim ik ben het voor 90% eens maar blijf zitten met hoe en wat en wie die mensen bang zijn geworden. Mensen worden toch niet zomaar bang. En als je analyse niet klopt dat het bange mensen zijn die pvv pov dz denk aanhangen. Dan is er een andere achtergrond bijvoorbeeld boos teleurgesteld in de war onwetend ( niet gelijk aan dom hoor ) Er zijn ook mensen die hebben een hekel aan de Wet en ook aan Werk en ook aan slim of mooi. Het is ook lastig om je op je eigen rekening een mislukkeling te vinden dus zoek je het bij de baas of regering of wet of bij vreemden of bij ouders. De stemmers op de pvv hebben verschillende emoties waarbij het geloof van mensen verklaarbaar als oorzaak wordt genomen. De pvv is tegen dat geloof maar ook tegen de mensen van dat geloof en generaliseert en liegt er op los. Er zijn echter ook heel veel buitengewoon aardige eenvoudige oprechte en humane mensen in Marokko of Turkije om maar twee pvv landen te noemen en echt de ene moslim is de andere niet ze zijn verschillend maar hebben ook wel agressieve regeringen daar of geloofskwesties. Dan moet je wel slim zijnvom te overleven.
      Door pvv stemmers bangeriken te noemen stimuleren we ze richting pvv vandaar niet doen. Omdat er een andere weg moet worden bewandeld om pvv problematiek op te lossen. Een ervan is niet generaliseren maar het goed uitzoeken en er goed en lang en met velen over te praten. En natuurlijk als de Wet wordt overtreden goed aanpakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *